Hur går det till?

Vi samlas i vår lokal kl 21.00 varje fredag och lördag. Lokalen ligger i Ormingehus med ingång från torget, se nedan:

Det är låst men lamporna lyser i vår lokal strax till höger om entrén, knacka på rutan så kommer vi!

Vi börjar med samling där vandringsvärden och nattvandrarna presenterar sig för varandra. Vandringsvärden informerar om hur nattvandringen brukar gå till och vilka regler som gäller. Alla läser om den försäkring som gäller för oss nattvandrare och skriver upp sig i loggboken.Vandringsledaren ser till att ta kontakt med övriga verksamheter som är aktiva i området, Nacka-polarna, polisen och SLs värdar. Ibland kommer de till vår lokal och presenterar sig. När alla svalt sin kopp kaffe är det dags att klä på sig nattvandrarjackan och ge sig ut i mörkret. Ibland delar vi upp oss i flera grupper beroende på hur många nattvandrare som kom och hur många erfarna nattvandrare som finns med och kan agera vandringsledare för en grupp.Under varma kvällar är det vanligt att några åker ut med bil för att titta till de olika badsjöarna som  finns i omgivningen; Bagarsjön, Glasbrukssjön, Myrsjön, Trollan… På Valborg åker vi naturligtvis förbi Fregattbacken och Boobadet. Allt beror på när på året man ska ut.

Vandringsledarna samordnar med andra nattvandrare och polarna. Man delar upp sig och försöker se till att finnas på så många ställen som möjligt. För oss inom Nattvandrarna Orminge handlar det ofta om att hålla sig kring centrum och Myrsjöskolan. Efter några timmar går vi tillbaks till lokalen, värmer oss och fikar.När de sista bussarna från stan rullat förbi och ungdomarna hittat hem är det dags att avsluta. Vandringsledaren beslutar när det är dags och då går man tillbaks till lokalen och lämnar ifrån sig sin jacka. En av nattvandrarna skriver ihop en rapport i loggboken. Några hjälps åt att diska upp kopparna från kvällens fika.

Bra att tänka på inför nattvandringen

Vad är det för årstid?

Nattvandrarjackan består av en tunn allvädersjacka med ett avtagbart fleesefoder. Det kan bli kallt! Se till att vara varmt klädd under och att du kan ha Nattvandrarjackan över. Underställ, yllesockor, handskar och mössa är att rekommendera under större delen av året. Det blir rätt svalt under vår- och försommarkvällar.

Ha bra skor på!

Om du har tänkt på allt detta så har du alla förutsättningar för att få en trevlig kväll tillsammans med andra vuxna och ungdomar.

Välkommen!

Comments are closed.